8 Haziran 2011 Çarşamba

Fimo Tırnak Süsü


Arkadaşlar bazılarınız daha önce profil fotoğrafımda görmüş olabilirsiniz. Fimo hamurundan yapılan süsler yurtdışında çok moda.
Bunlar normalde aşağıda videosunu izlediğinizde göreceğiniz gibi çubuklar halinde satılıyor. Bir doğrama tahtasında ekmek dilimler gibi özel usturası ile dilimliyorsunuz. Burada dikkat etmeniz gereken dilimleri ince doğramanız. Yaklaşık 0.5 mm kalınlığında doğramak için biraz ustalık gerekiyor. Başlangıçta keserken epey bir ziyan yaşıyorsunuz. Ancak merak etmeyin, toplamda 50 adet çubuk 15-20 TL civarında ve bunlardan tüm eşe dosta 1 yıl yetecek kadar çok çıkıyor. Doğra doğra bitmiyor :)

Uygulamaya gelince: Paketlerin içerisinde 1 adet tırnak yapıştırıcı çıkıyor. Küçük bir kaba koyduğunuz az miktarda yapıştırıcıya batırdığınız dilimleri cımbız yardımı ile alıp ojeli veya ojesiz tırnaklarınıza yapıştırıyorsunuz. Eğer dilimleriniz çok ince ise, yapıştırıcı fimoyu eritip, kenarlarını dışa doğru kaldırabiliyor. Bundan dolayı dilimlemeyi çok ince yapmayın.

Çıkarma: İşte en önemli konu bu. Çıkarda ile ilgili yardım hiç bir yerde yazmadığından günlerce bu konuyu araştırdım. Bir Allah'ın kulu bunların nasıl söküleceğini yazmamıştı. Tırnak yapıştırıcısı denilen şey bildiğiniz Japon yağıştırıcısı olduğundan, asetonla silince yapışkanlar tırnakta kalıyor. Ben ilk uygulamamda bunları keskin bir şey yardımı ile kazımak zorunda kaldım. Bunu yaparken tırnaklara azıcık zarar verdim. Meğerse takma tırnak çıkarmak çok kolaymış. Tırnaklarınızı asetonun içinde bir süre beklettikten sonra çok rahat çıkıyor. Asetonum ziyan olmasın derseniz, asetonlu pamuğu tırnağınızın üzerinde bir süre beklettikten sonra silin. Yine kolaylıkla çıktığını göreceksiniz.

Temin Etme: Yurt dışından alışveriş yapmayı bilenler kolaylıkla alabilirler. Bilmeyenler için ise Türkiye'den temin için yardımcı olurum :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder